ANY JOAQUIM MIR

Projecte final de carrera.

Aquest projecte acompanya al meu portfoli des del 2006. Transmet clarament com una marca pot representar tota l’essència i valors d’una entitat en una petita imatge. Titulada “L’any Joaquim Mir”, la campanya homenatjava amb diferents activitats el pintor català, considerat el màxim exponent del postmodernisme, que va renovar el gènere paisatgístic a finals del segle XIX amb un estil molt personal on destacaven la dinàmica, la gran combinació de colors i l’expressivitat.

 

El procés per a la creació del disseny de l’imagotip es va basar en tres factors: la seva obra, inspirada en paisatges muntanyosos i costes marítimes; el seu propi retrat, característic pels barrets que feia servir i la seva peculiar barba frondosa; i finalment, i el més característic de tot artista, la seva firma, que inclinant-la, proporcionava una imatge que convergeix amb els dos anteriors factors. L’imagotip es va realitzar amb un traç i uns acabats imperfectes, simulant l’espàtula, eina que utilitzava Joaquim Mir per a la seva obra.

 

El disseny del logotip està inspirat en les tipografies d’un dels millors cartellistes de la mateixa època modernista que Mir, Ramon Casas. Després de l’anàlisi de diverses composicions i escrits, vaig concloure creant el mateix títol, simulant l’estil d’aquest període del passat.

 

Els colors de marca estan inspirats en la gamma cromàtica que més utilitzava el pintor: tons pastel i  argilosos. Vet aquí que, junt amb altres artistes amb la mateixa tendència pictòrica, els anomenessin la Colla del Safrà (del color ensafranat de moltes de les seves pintures). La tasca de recollir i valorar tota la informació possible ha de ser prèvia a qualsevol esbós. Només així es pot garantir la construcció d’una marca sòlida, coherent i que representi gràficament cadascun dels valors, l’estil i l’essència d’una entitat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

T'HA AGRADAT?
PODEM RESOLDRE LES TEVES NECESSITATS GRÀFIQUES O TREBALLAR JUNTS.

Truca'ns o posa't en contacte sense compromís, esperem conèixer-te aviat.

DOCSTUDIO
Carlos Oliva

+34 679 084 094
info@docando.es